Meteen naar de inhoud

Over sonyericsson.nl

sony ericsson

Over ons

sonyericsson.nl

Op deze pagina vind je informatie over het verleden en heden van SonyEricsson

Geschiedenis SonyEricsson

Het merk Ericsson komt uit 1876 en was toen marktleider in telecommunicatieapparatuur. Sinds oktober 2001 ging de mobiele telefoon divisie op in een joint venture met Sony. Hieruit is Sony Ericsson ontstaan. Vanaf 2011 is het verder gegaan onder de naam Sony en bestaat de naam SonyEriccson niet meer.

Ericsson is vandaag de dag nog steeds actief binnen de telecom en communicatie. Ericcson levert zowel diensten producten als software en is beursgenoteerd. Belangrijke afzetmarkten zijn Noord-Amerika en Europa en het bedrijf is gevestigd in Stockholm.

Mobiele telefoons

In de beginjaren van 2000, tegelijk met de opkomt van de mobiele telefoons was Sony Ericsson een grote speler in de markt met een marktaandeel van 35%. Ook stond Sony Ericcson bekend om verschillende innovaties zoals de eerste mobiele telefoon met een ingebouwde camera en groot kleurenscherm. Bekende modellen van Sony Ericsson waren onder andere de Sony Ericsson Experia (mini), T610 en de W800 serie. De W800 mobiele telefoon van Sony Ericsson was om diverse redenen revolutionair. Dit model beschikte namelijk over een geïntegreerde MP3 speler en bluetooth eaarmee bestanden konden worden verzonden. Ook beschikte dit model over internet. We hebben het dan over de periode van 2005.

Sony Ericcson

Nadat Ericsson in 2001 onderdeel werd van Sony, en verder ging onder de naam Sony Ericsson. Maakt dit bedrijf nu geen mobiele telefoons meer. Het bedrijf heeft de slag naar smartphone gemist (net als Nokia) en is ingehaald door merken als Apple en Samsung.

Vanaf 2011 opereren beide merken apart en ligt de focus van Ericsson op het leveren van infrastructuur voor mobiele netwerken. Sony heeft het volledige belang in de joint venture gekocht en is wel doorgegaan met ontwikkelen van Android smartphones. Deze worden nu verkocht als Sony smartphones. En ze hebben er voor gekozen om voort te borduren op het grootste succes van Sony Ericsson, het Experia model. Alle Sony smartphones dragen deze naam en onderscheiden zich met een type nummer.