Meteen naar de inhoud

Geef hackers geen kans binnen jouw bedrijf

Ben je benieuwd hoe je de gegevens binnen het bedrijf uit handen kunt houden van hackers? Binnen jouw onderneming heb je te maken met veel gevoelige informatie. Een datalek kan grote gevolgen hebben voor het bedrijf, maar ook voor iedereen die hierbij betrokken is. Hackers pakken elke kans aan om in jouw systemen te komen, omdat het voor hun juist weer veel voordelen oplevert. Voordat je een professional als www.digitrust.nl inschakelt voor het verkrijgen van de juiste certificeringen, moet je daarom weten welke stappen je kan doorlopen voor een betere beveiliging van informatie.

Software up-to-date houden

Het eerste waar je aan kan denken om hackers geen kans te geven in jouw systemen is door de software up-to-date te houden. Je kent ongetwijfeld de meldingen op de computer wel waar je op moet klikken om deze weg te krijgen. De meldingen over de updates negeren gebeurt vaak, omdat de updates vaak komen op momenten dat het eigenlijk niet uitkomt. Toch is het niet verstandig om deze weg te klikken. De updates dichten beveiligingslekken en beschermen jou dus ook tegen alle nieuwe trucs van hackers. Zorg dus dat je de meldingen niet negeert en de volgende update direct uitvoert.

Maak ijzersterke wachtwoorden aan

Gebruik je overal hetzelfde wachtwoord voor? Ook dit is niet verstandig als je met veel gevoelige informatie te maken hebt. De meeste wachtwoorden zijn echter niet sterk genoeg, waardoor het voor hackers heel eenvoudig is om het systeem binnen te dringen. Zorg er daarom voor dat je de wachtwoorden verandert. Zorg periodiek voor een nieuw wachtwoord om nog meer beveiliging te geven. Maak de werknemers ook bewust van de risico’s die bepaalde wachtwoorden met zich meebrengen. Zo voorkom je dat hackers een kans krijgen om er met jouw gegevens vandoor te gaan.

Goede software als beveiliging

Als je de CCV pentesten door een professional uit laat voeren, kom je er al snel achter dat er veel risico’s zitten binnen het bedrijf. De testen zorgen er dus niet alleen voor dat jouw bedrijf aan de regels van de certificeringen voldoen, maar ook dat je weet waar je nog aan moet werken. Zo kan het bijvoorbeeld zijn dat jouw firewalls en het antivirussoftware niet naar behoren werken. Zonder fatsoenlijke software en firewalls is de kans groot dat jouw onderneming niet voldoende beschermd is en je niet voldoet aan de strenge regels van de certificering.

Trainen van werknemers vereist

Als laatste is het goed om jouw teams te trainen. Ieder team is iedere dag verantwoordelijk voor veel werkzaamheden. Hiervoor werken ze in systemen, voeren ze wachtwoorden in en openen ze e-mails. Zorg ervoor dat je team op de hoogte is van de nieuwste phishingtrucs en de basisprincipes van het beveiligen van alle systemen. Een goed geïnformeerd team maakt de risico’s op een hack vele malen kleiner. Door periodiek een nieuwe training in te lassen, houd je ieders kennis up-to-date en zijn eventuele veranderingen binnen het beveiligingsbeleid direct op te vangen door iedereen op de werkvloer.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *